9 HR influencers på LinkedIn att följa

Har du koll på vilka du ska följa på LinkedIn för att vara up to date med det senaste inom HR och rekrytering? Vi har tagit del av 5 olika topplistor och samlat ihop de influencers på LinkedIn som var mest uppskattade utifrån inspiration, metoder och verkliga stories. Influencersen presenteras utan inbördes ordning.

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 13.57.12.png

Adam Grant

Adam Grant är inte bara en bästsäljande författare och skribent för New York Times, han är också en högt uppskattad professor. Som grädde på moset är han bara 34 år gammal. Adam skriver regelbundet på LinkedIn och täcker ämnen som kreativitet, karriär, jämställdhet och ledarskap. Hans artiklar är väl förankrade i fakta men ändå engagerande och roliga.
Typisk artikel: How to Pitch an Idea Like Mark Cuban and Reid Hoffman

 

Joel Peterson

Joel Peterson är också professor, på Stanford Business School, investerare och styrelseordförande för JetBlue Airways. Joel skriver mycket om ledarskap och olika typer av ledarskap. Han fokuserar sina artiklar på tillit, organisation och beteende samt karriär.
Typisk artikel: No, It Doesn't Really "Pay to Be a Jerk"

 

Sallie Krawcheck

Sallie Krawcheck har varit VD för flera stora finansiella institutioner. Över de senaste åren har hon fokuserat på att hjälpa kvinnor i yrkeslivet. Hon är styrelseordförande på Ellevate, ett professionellt nätverk för kvinnor, samt grundat företaget Ellevest med målet att förändra hur kvinnor investerar. Sallie har över en miljon följare på LinkedIn och hennes råd är alltid värda att läsa.
Typisk artikel: How I Take Career Risks

 

Laszlo Bock

Laszlo blev känd som Head of People Operations på Google och driver nu Humu där han bland annat är VD. Med sin erfarenhet vet Laszl en eller två saker om vad som krävs för att lyckas på en arbetsplats. Förra året publicerade han sin bok om vad som gör Google framgångsrikt. Han ger konkreta tips i situationer som intervjuer, misstag att undvika och tips för att nå en befordran.
Typisk artikel: The Biggest Mistakes I See on Resumes, and How to Correct Them

 

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 13.57.41.png

Meghan Biro

Megan är VD och grundare av TalentCulture Consulting Group. En av Meghans många talanger är hennes förmåga att skapa forum där individer kan dela kunskap med varandra, både inom gruppen och inom hela organisationen. Hon skriver regelbundet på Forbes och hennes ideér gör företagskulturen mer human och påverkar företag i alla storlekar.
Typisk artikel: Where Are the Best-Hidden Talent Pools?

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

TipsHanna Bergh