GS1 rekryterade två UX-designers på 30 dagar

GS1 rekryterade två UX-designers på 30 dagar

GS1 Sweden är ett av de företag där rekryteringen gick rekordsnabbt. Inom en månad hade de anställt två UX Designers. Vi hörde av oss till Ulrika, Interim HR Chef på GS1 Sweden, för att höra mer om deras upplevelse av Uptrail.

Vill du berätta lite om GS1 Sweden?

– GS1 Sweden är en global organisation som tar fram standarder bland annat för hur information om produkter som du ser i butik och på webben struktureras. En av våra tjänster är en mjukvara där all data om en produkt matas in, inklusive bilder, som sedan kan kopplas till butikernas interna system och e-handelssajter.

“Ni hade ett attraktivt sätt att kommunicera ut till kandidaterna och det gick snabbt för er att hitta intressanta kandidater”

— Ulrika, Interim HR Chef på GS1 SwedenHur kom ni i kontakt med Uptrail?

– Det var en kollega som är chef för vår produktavdelning som kände till Uptrail sedan tidigare.

Varför använde ni er av Uptrail istället för andra processer eller rekryteringssystem?

– Vi kände att ni hade ett attraktivt sätt att kommunicera ut till kandidaterna och det gick snabbt för er att hitta intressanta kandidater. Det gjorde att vi kände att de inte fanns någon anledning att ha med fler i bilden.

Det tog ungefär en månad att anställa 2 kandidater till er via Uptrail, hur står sig de mot andra ni testat? Hur lång tid brukar det ta?

– Det är rekordfort men det beror också på att de var många unga människor som var tillgängliga men det gick ändå väldigt, väldigt snabbt.

Vad är dina bästa tips när man rekryterar?

– Det är väldigt ovetenskapligt att rekrytera. Det finns väldigt svaga samband mellan bra förberedelser, bra frågor, och hur bra kandidaten sedan lyckas på jobbet. Det gäller att ha en bra rekryteringspartner som förstår företagets kultur och vad företaget är ute efter - det är ofta det som är en vattendelare mellan en bra och mindre bra rekryteringspartner. Man kanske hittar folk med bra CV på pappret, men man vill ha rätt person, med rätt attityd och inställning för just det uppdraget, som passar i teamet och organisationen, och det är där som utmaningen finns. Det är svårt att hitta rätt nyckelfrågor till det, så det är bra att vara flera inblandade när det gäller en rekrytering, så att man täcker in flera perspektiv, och planera processen väl. Det är många bitar som ska falla på plats under kort tid.

Vad är det bästa med Uptrail?

– Dels att ni hade en så attraktiv kommunikation ut mot kandidaterna. Det är många rekryteringsföretag där ute så det är viktigt att ha en kommunikation som lockar. Ni var också flexibla och lyhörda.

Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu