Kundcase: Sentor

Kundcase: Sentor

Sentor är ett cybersäkerhetsföretag som arbetar med att skydda våra samhällsviktiga digitala funktioner och organisationers affärsverksamhet.  Sentor har det senaste året rekryterat en hel del och har på sina annonser hos Uptrail fått mer än dubbelt så många visningar än genomsnittet. Här berättar Michelle Nilsson, som jobbar med rekrytering för samtliga av Sentors avdelningar, om varför hon tror det går så bra.  

När det kommer till att utforma en bra och intresseväckande jobbannons är det många aspekter att ta hänsyn till, man ska tänka på allt från att välja en tydlig titeln till bra bilder på teamet. Det är här Sentor verkligen glänser, när vi gick igenom deras jobbannonser såg vi att de i majoriteten av fallen hade utformat jobbannonserna väldigt tydligt, konkret och att en bild på teamet, tillsammans med en beskrivning om vad kandidaten kan förvänta sig som anställd, alltid fanns med.

“Sålänge det kommer in ett fåtal kandidater som är 100 procent rätt så är det mycket vunnet för oss” Michelle Nilsson, Sentor

Det är viktigt att inte låta sig luras av att det bara är att skriva så som man alltid gjort och att detta ska locka de attraktivaste kandidaterna - det går inte längre. Många företag idag står inför en stor utmaning när det kommer till just utformandet av en jobbannons. Vi måste inse att det inom vissa branscher är hård konkurrens om kandidaterna och att det blir allt viktigare att förmedla en bra bild av företaget och att utforma jobbannonser på ett så enkelt och tydligt sätt som möjligt.

- I själva jobbannonsen så brukar vi ha en flik om företaget, vi har “Bli en sentorian” där det står vad vi har för förmåner och att vi blivit utnämnda till Sveriges bästa arbetsgivare. Man fokuserar på vad vi erbjuder här. Man måste tänka: “Varför skulle nån vilja hänga med oss?" Fronta sedan dessa anledningar så att det blir tydligt för den som läser jobbannonsen.

Vad är dina bästa tips när man skapar en jobbannons?

Ett tips är att få till rätt bilder! De gånger man faktiskt har en bild på sitt egna team och där man ser vad rollen innefattar och ger en tydlig bra känsla gör jättemycket!

Själva texten - få den att låta lockande. Det är tråkigt att bara skriva rakt upp och ner vad man kommer att få göra, det är viktigt tror jag att hitta rätt ton och få tjänsten att låta spännande. Det funkar inte att ha en tråkig lång text, den måste vara levande!

Ta med så tydliga exempel som möjligt på uppgifter och ha en positiv ton och få den att låta spännande. På Sentor jobbar vi mycket med samhällsnytta och det är något jag tycker är viktigt att skriva i annonsen.

Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu