Uptrails nya insynsrapport gör kandidaterna ännu nöjdare!

De senaste åren har tusentals personer sökt jobb via Uptrail och många av kandidaterna önskar att återkopplingen från företagen hade varit bättre. Det här vill vi på Uptrail ändra på och det var denna insikt som ledde fram till vår insynsrapport för kandidater som nu lanseras. Detta är en helt ny produkt som gör att kandidaterna blir nöjdare och mer uppdaterade, vilket vi tycker är A & O!

Vi på Uptrail vill ge vill kunna ge fler kandidater feedback och transparens kring deras jobbansökan. Insynsrapporten innebär att kandidater får direkt feedback i form av statistik som de kan ta del av på sitt Uptrail-konto. Den statistik kandidaten får ta del av innehåller bland annat information om hur deras profil står sig i jämförelse med snittet hos andra som sökt till samma roll. Kandidater kan se vilka kompetenser andra sökande har, hur många som sökt tjänsten samt hur många som är kvar i processen.*

 

"Vi är övertygade om att detta kommer leda till nöjdare kandidater men även göra det lättare för företag att uppdatera kandidaterna om var i rekryteringsprocessen de befinner sig."

Gustaf Winnberg, Co-founder & CEO på Uptrail

Du som annonserar via Uptrail får tillgång till Uptrail Dashboard där du kan hantera och flytta dina kandidater i olika Lanes beroende på var de befinner sig i rekryteringsprocessen. Om du exempelvis vill gå vidare med en kandidat så flyttar du över kandidaten från inbox till Review. När du flyttar en kandidat i Lanes så får kandidaten en automatisk notifiering om detta. Kandidaten kan se följande steg: MottagenLästUtvärdering eller Anställning. Kandidaten kan när som helst logga in på sitt Uptrail-konto och se statistik om sin ansökan som uppdateras i realtid. 

Cover-Insights-Desktop-MacBook.png

Kandidaten får information om hur deras profil står sig i jämförelse med andra som sökt till samma roll.


Det blir nu extra viktigt att se till att flytta kandidaterna i systemet för att ge en rättvis bild av var i processen deras ansökan befinner sig. Vi på Uptrail är övertygade om att detta kommer leda till nöjdare kandidater och fler ansökningar till de företag som annonserar hos oss! 


*För dig som är integrationskund så kommer kandidaten endast kunna se statistik gällande kompetens samt antal sökande till rollen.

Hanna Bergh