Kundcase: Wise IT

Kundcase: Wise IT

Wise IT  är specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom IT. De utför varje år mer än 500 rekryteringsprocesser och har verkligen förstått grejen med att tänka nytt och utmana traditionella sätt att tänka när det kommer till rekrytering. En stor del av deras arbete går ut på att skapa och utveckla relationer med IT-profiler över tid - detta för att alltid vara “top of mind”. Här berättar Annika Lissjos, som är marknadschef på Wise IT, om hur de bär sig åt för att lyckas så bra med sin IT-rekrytering.

Många företag upplever det svårare och svårare att rekrytera personer med rätt IT-kompetens , sett till behovet som finns idag så är det en stor brist på marknaden. Det som gör Wise IT så framgångsrika är bland annat deras förmåga att sätta sig in i hur kandidaterna tänker, utveckla långsiktiga relationer med kandidaterna men även att de vågar prova nya vägar när de rekryterar.

- Idag är det en enorm brist på marknaden av IT kompetens. Det är inte bara kopplat till digitaliseringen utan det faktum att många bolag ställer om sin verksamhet. Idag funkar det inte längre att skapa en annons och få en massa ansökningar, man måste skapa attraktion och göra det enkelt för kandidaterna att söka jobbet. Det är ofta kandidater som inte är ute och letar efter ett jobb, dessa kandidater är i många fall väldigt uppvaktade.

Annika Lissjos har jobbat som marknadschef på Wise IT i ungefär tre års tid och har hunnit skaffa sig en hel del kunskaper om hur man bör kommunicera sitt budskap för att locka rätt kandidater.

"Själva jobbannonsen ska inte vara en lång lista med krav, vi ser den mer som en teaser med vad vi kan erbjuda och tar endast med de absolut viktigaste kraven." Annika Lissjos, Marknadschef

Att det är många faktorer som spelar in när det kommer till rekrytering inom IT råder det ingen tvekan om. Men vad bör man egentligen tänka på när man skapar en jobbannons som man vill ska vara attraktiv för kandidaterna? Här berättar Annika om hur hon brukar tänka.

- Det är viktigt att skapa en känsla av bolaget och förmedla det som gör ditt företag unikt. Man får tänka på vad man faktiskt har att erbjuda, kan det vara någon spännande form av kompetensutveckling, innovativa projekt, ny teknik, flexibla arbetstider eller något annat? Själva utformandet av annonsen spelar också roll, att välja rätt gränssnitt, att ta med bilder i annonsen och inte ha alltför mycket text. Det ska inte vara en lång lista med krav, vi ser annonsen mer som en teaser med vad vi kan erbjuda och tar endast med de absolut viktigaste kraven, resten kan man ta när man får kontakt!

Visionen om att det ska vara enkelt för kandidaten att söka jobb är något Uptrail delar fullt ut. Kanske är det denna vision som ledde till att det ursprungliga pilotprojektet, som inleddes mellan Uptrail och Wise IT för drygt 3 år sedan, har fortsatt och dessutom vidareutvecklats.

ANNIKAS 3 BÄSTA TIPS TILL DIG SOM REKRYTERAR:

  • Tänk över ditt erbjudande - vad har ni som företag att lyfta fram som skiljer er från mängden?


  • Kartlägg vart kandidaterna finns - det är viktigt att veta var de kandidater du vill nå finns någonstans, förmedla sedan ut ditt budskap till dessa ställen på ett vettigt och nytänkande sätt.

  • Testa nya vägar! Det är alltid bra att testa nya vägar fram, kanske via rörligt material som berättar mer, bjuda in till ett event eller varför inte blogga?

Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu