Kundcase: Gårdssällskapet

Kundcase: Gårdssällskapet

Gårdssällskapet är köttdistributören vars hjärta klappar för ekologi, hållbarhet och glädje för maten. Det är något som syns redan vid en första anblick av deras jobbannonser. De har under kort tid lyckas hitta ett framgångsrikt koncept kring hur de ska skapa uppmärksamhet och engagemang med sina jobbannonser. De har också hittat sitt sätt att hantera kandidaterna så de sökandes upplevelse blir positiv, oavsett besked i återkopplingen. Deras sätt att arbeta har bidragit till att de på sina senaste 3 jobbannonser har fått in 107 ansökningar och anställt 3 personer.

Som företag har Gårdssällskapet växt rejält senaste året. I takt med att ekologiska och närproducerade livsmedel blivit populärare behövde de 3 kompanjonerna och  barndomsvännerna börja rekrytera. Utan tidigare erfarenhet av rekrytering var de alla överens om att de ville ha en lösning där det var smidigt för kandidaten att ansöka och enkelt för de själva att hantera kandidaterna efter att de sökt. Uptrails koncept checkade i alla boxarna, och valet var självklart.

“För oss är det viktigt att det ska gå smidigt, samt att hanteringen av ansökningarna ska vara enkel och lättöverskådlig. Där tycker jag Uptrail är oslagbart.“

Men för att lyckas med sin annonsering är det egna arbetet med innehållet i form av text och bild och återkopplingen till kandidaterna minst lika viktiga som att hitta rätt samarbetspartner. Och det är här Gårdssällskapet verkligen glänser. 4,4% av de som besökt deras annonser har också sökt jobbet.

I snitt har de fått över 35 ansökningar på varje annons och dessutom har varje annonsering lett till anställning. Vi frågade så klart om hur de gjort!

Kenny von Walden på Gårdssällskapet berättar att de har lagt mycket fokus på att sälja in känslan de har på jobbet, vara personliga och visa vilka de faktiskt är “bakom annonsen”. Men för att få rätt personer att ansöka har de gått steget längre:

“När vi skapar annonsen försöker vi fundera på hur personen som ska ha jobbet är och utforma denna efter vad vi tror att personen tilltalas av. Texterna och frågorna försöker vi vinkla så att de är anpassade för en tänkt kandidat, ofta ber vi någon i vår närhet som är i rätt målgrupp läsa igenom texterna/frågorna innan vi publicerar.“


Efter att de har fått in en ansökan är de snabba med uppföljning och återkoppling till kandidaterna vilket stärker deras Employer Brand över tid. 80% av kandidaterna som sökt jobb hos Gårdssällskapet är nöjda med återkopplingen de fått från företaget. Det är hela 13% högre än snittet!

Deras metod och riktlinjer kring återkopplingen är snarlik många andras, den stora skillnaden är att Kenny och hans kollegor faktiskt följer den fullt ut, och inte skjuter på återkopplingen:

“Vi försöker alltid kontakta alla som har sökt jobb, och så fort vi har besked om vi exempelvis har valt att gå vidare med en kontakt skriver vi till alla som har sökt, och de som har varit på intervju ringer vi till.”

STATISTIK:

Antal annonser: 4
Antal ansökningar: 118
Antal intervjuer: 15
Antal anställning: 3

Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu