Kundcase: Verano

Kundcase: Verano

Verano tog nyligen hjälp av Uptrail när de skulle rekrytera och fick på kort tid in en hel del intressanta ansökningar. Här berättar Sara Esteka, som är VD på Verano Quality Ahead, om hur det kom sig att de började använda Uptrail som verktyg för att locka talanger och vad man bör tänka på när man rekryterar inom IT.

Verano består idag av tre bolag och tillsammans fokuserar de på projekt- och kravledning, test- och kvalitetsledning samt IT Service Management. Sara Esteka startade 2017 Verano Quality Ahead, som erbjuder spetskompetens inom test, testledning och krav, där hon idag är VD och konsultchef.  

Innan de tog hjälp av Uptrail använde Verano till största del LinkedIn för att hitta kandidater och hade aldrig tidigare tagit hjälp av en extern aktör. När de kom i kontakt med Uptrail kände de att erbjudandet var väldigt bra och valde därför att testa - något de inte ångrar idag.

"Hos oss har matchningen med Uptrail träffat helt rätt vi hade egentligen inga förväntningar på er innan då vi inte visste hur det skulle gå men det har gått jättebra." Sara Esteka, VD på Verano Quality Ahead

Verano tog i början av februari hjälp av Uptrail när de behövde rekrytera testare/testledare och kravanalytiker. De fick på kort tid en hel del ansökningar och har i skrivande stund anställt en av dessa.

– Nu har vi precis signat en person till rollen som känns klockren men har en till som vi har givit ett erbjudande. Hos oss har matchningen med Uptrail träffat helt rätt - vi hade egentligen inga förväntningar innan då vi inte visste hur det    skulle gå men det har gått jättebra.

Enligt Sara har det överlag varit väldigt seriösa personer som sökt till jobbet, även om alla inte haft den erfarenhet som krävs har det i majoriteten av fallen varit intressanta kandidater. Sara berättar att hon är noga med att återkoppla till de som sökt och att hon även anpassar svaret beroende på kandidaten.

– Jag brukar också anpassa återkopplingen utefter personen. Man ska inte bara tacka för sig utan ge lite tips på vägen - det räcker med några rader.

Saras 3 bästa tips till dig som rekryterar

  • Ring upp! Det är viktigt att inte rata personer direkt, genom att ringa upp får man en bättre bild av vem det är och vad han/hon har för kompetenser.
  • Punkta upp i jobbannonsen! Försök att skala ner texten i jobbannonsen så mycket som möjligt och att punkta upp efterfrågade erfarenheter för att det ska bli så tydligt som möjligt.
  • Se till att ha en bra återkoppling. Jag brukar anpassa min återkoppling baserat på vem det är den ska till - försök att undvika de standardiserade svarsmailen.
Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu