Kundcase: Learnways

Kundcase: Learnways

Learnways är en byrå på 16 personer med sitt kontor på Söder, Stockholm. En byrå med resurser och verktyg kring digitalt lärande och som med hjälp av dessa utvecklar digitala lösningar. Learnways har i dagsläget använt sig av Uptrail två gånger. Vi pratade med Jonas som är VD för att få reda på varför de valt Uptrail flera gånger.

Jonas jobbar som VD på byrån sen ett tag tillbaka men jobbar även operativt som konceptutvecklare då han är ansvarig för idéutvecklingen på Learnways. När vi ställde frågan om hur de kom i kontakt med Uptrail fick vi veta att det var något han stötte på i sociala medier.

– Jag tror att det var en annons som dök upp i något socialt medie. Jag klickade för att kika på hur det var att söka jobb på Uptrail och där stod det att det bara skulle ta några minuter vilket jag tyckte lät alldeles utmärkt. Det såg ut som ett trevligt sätt att söka jobb på men eftersom att jag inte sökte några jobb själv verkade det som ett bra sätt att använda det för att söka folk istället.

“När vi har använt oss av Uptrail har det blivit lättare att hantera många sökande”

Learnways har, som tidigare nämnt, använt sig av Uptrail två gånger. Andra tillfället fick de fler ansökningar och dubbelt så många views. Jonas förklarar skillnaden mellan första och andra gången de använde sig av Uptrail.

– Första gången körde vi faktiskt dubbelt, separat på vår hemsida och på andra kanaler där vi brukar publicera men det kom så väldigt mycket mer via Uptrail än från de andra kanalerna. Det gjorde att andra gången vi gick ut så körde vi bara Uptrail och länkade på alla andra ställen till Uptrail.

Jonas nämner även att det finns ännu en anledning till varför de valde att använda sig av Uptrail. Det är rekryteringsprocessen som ofta kan bli krånglig och ta längre tid då flera är involverade och när de har använt sig av Uptrail har processen blivit smidigare.

– Vanligtvis brukar det bli att man sitter med en mailkorg med 35 jobbansökningar där alla har skickat CV och personligt brev. Det är rätt svårt att rota i och bedöma samt hålla reda på alla kontaktuppgifter. Hålla reda på vilka man har fått och vilka man har tagit ställning till. Vi har varit tre involverade i alla rekryteringar och då blir det också att man måste kunna kika på det tillsammans vilket tar ganska mycket tid. När vi har använt oss av Uptrail har det blivit lättare att hantera många sökande. Man får också styra och välja frågor som vi som företag faktiskt vill ha svar på mer än bara vad personen själv generellt vill säga om sig själv.

Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu