Kundcase: Mina bästa polare

Kundcase: Mina bästa polare

Mina Bästa Polare är ett av många företag som återkommande använt sig av Uptrails tjänster. Jag kontaktade därför Marcus Thorhuus, en av grundarna, för att få veta mer om anledningen bakom det samt hur det gick för dem i deras rekryteringar.

2010 startade Marcus tillsammans med två andra, byrån Mina Bästa Polare av den anledningen att de ville förbättra den digitala lösningen med fokus på affären för kunden. De menar att de större byråerna på den tiden inte hade en tanke om att webbsidan skulle generera några intäkter vilket gav dem ett försprång. Tidigare var deras affärsområden mycket bredare men idag är dom mer nischade och arbetar främst med den digitala användarupplevelsen genom att designa och bygga digitala lösningar. Idag är de 14 personer och har kontor i Östersund, Epicenter och Norrtälje.

“D​e som söker via Uptrail är mer rätt för rollerna än de kandidater som kommer in från andra sidor." Marcus Thorhuus, VD

Använder ni bara Uptrail när ni rekryterar?

– Vi har provat lite olika lösningar men har kommit fram till att Uptrail är det bästa alternativet för oss. Vi har använt oss av egna kanaler för att digitalt annonsera då vi har den kompetensen samt rekryteringsfirmor men de har av vår erfarenhet varit av stor besvikelse.

Vad är anledningen till att ni valde att använda er av Uptrail igen?

– Nyckeln till att vi valt att använda oss av Uptrail igen är att det har varit så enkelt att sätta upp en annons och få in massa kandidater. Vi vill främst samla in massa namn och därefter gräva vidare för att se om de har den kompetens som vi eftersöker. För oss är volym de viktiga i en sån här rekrytering och där har Uptrail levererat bäst.

Hur många har ni rekryterat via Uptrail

– Vi har anställt två varav en som sitter i Stockholm på Epicenter.

Vad har du för tips till andra som lägger upp jobb?

– Var smart i frågorna. Ta fram en egen kompetensprofil och se till att de frågor som sedan finns i er annons på Uptrail stämmer överens med den profilen. Försök ställa frågor som direkt utesluter personer som inte är relevanta för den profil som ni söker.


Läs vår guide

Så skriver du en jobbannons som attraherar fler kandidater

Läs nu