Uptrail gör det enkelt att söka jobb – och rekrytera nya kandidater

Nu slipper du att fila på ditt CV och skriva personliga brev när du söker jobb. Med Uptrail ansöker du på bara 30 sekunder – vilket gör steget till drömjobbet kortare.
– Vi får in ansökningar som kanske hade fallit mellan stolarna om det inte vore så enkelt, säger Linda Wells på Wells Rekrytering.

Du har säkert fått mängder av mejl och reklam som berättar att ditt drömjobb är ledigt, men dragit dig från att söka eftersom att du varken har tid eller lust att uppdatera ditt CV. Många påbörjar sin jobbansökan i mobilen, men efter ett par steg uppmanas man att bifoga sitt CV och personliga brev – vilket gör att många struntar i att färdigställa sin ansökan.

För att undvika att detta händer har Uptrail skapat ett smartare ansökningskoncept som gör det enkelt för företag att utlysa lediga tjänster på ett personligt sätt och för arbetssökande att hitta sitt drömjobb och skicka in en ansökan, utan varken CV eller personligt brev.

– Statistik visar att 87 procent av alla jobbsökare letar efter nya jobb i mobilen – därför har vi skapat ett sätt att ansöka helt mobilt genom att bara skriva in några rader om sig själv. Vi har sett att det inte bara ger fler ansökningar än genomsnittet utan även att ansökningarna leder till fler anställningar, säger Gustaf Winnberg, vd på Uptrail.

Sök ditt drömjobb på 30 sekunder – se alla lediga tjänster här

Linda Wells driver rekryteringsbyrån Wells Rekrytering i Stockholm. Hon använder ofta Uptrail för att hjälpa företag att hitta intressanta kandidater till lediga tjänster.
– Det bästa med Uptrail är att vi har möjlighet att skräddarsy våra annonser och få fram företagets egen stil, ton och arbetskultur med hjälp av bilder och filmer. Det gör att kandidaterna kan få en känsla för tjänsten på ett annat sätt, vilket är en enorm fördel. Uptrail har en snygg sajt som man själv lägger upp och ändrar annonsen på, dessutom är den enkel att använda och man får alltid snabb och proffsig hjälp om man skulle fastna på vägen, säger hon.

”Effektiviserar rekryteringsprocessen”
Några av Sveriges största myndigheter och företag rekryterar kandidater inom IT, sälj, marknadsföring och design via Uptrail. Gustaf Winnberg berättar att statistiken pekar på att deras tjänst levererar fler och bättre ansökningar än andra aktörer.
– Konkret data har visat att företag som annonserar genom oss inte bara får in fler ansökningar, utan även att 5-6 procent av dessa leder till anställning – den genomsnittliga ”hit raten” ligger på runt två procent, säger han.

Gustaf berättar att en digital rekryteringsprocess dessutom ofta avlastar företaget i mån av tid som annars läggs på att manuellt gå igenom ansökningar.
– Genom Uptrail får du en lista på lämpliga kandidater som rankas efter hur de har svarat på frågorna. Det är helt enkelt en smidig, enkel och smart process.

Lägg ut era lediga tjänster på Uptrail nu, så här kommer du igång

Författare: Stina Franzén


Jag vill veta mer om annonsering via Uptrail

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart vi kan för att berätta mer.