"Upplägget med att betala för varje ansökning passade oss perfekt eftersom efterfrågan på utvecklare är så hög idag."

Stockholmgroup-bild.jpg
sthlm-code-group-logo.jpg

STOCKHOLM CODE GROUP
Junior systemutvecklare och Senior systemarkitekt
Period: Augusti-September 2017
Ort: Stockholm
Antal annonser: 2

Stockholm Code Group arbetar med systemutveckling och är ett gäng riktigt teknikintresserade personer som har en familjär stämning på kontoret. Under 2017 använde de Uptrail för att rekrytera en junior systemutvecklare och en senior systemarkitekt utifrån konceptet Pay per Application. Så här tycker Andreas Skyttner, VD på Stockholm Code Group att det har gått:

"Det har varit en fantastisk helhetsupplevelse att använda tjänsten, från start till mål. Möjlighet att utforma annonser på ett snyggt och enkelt sätt, tillsammans med möjligheten att kunna redigera och anpassa över tid. Jag fick tillgång till statistik innan vi började samarbeta för att få rimliga förväntningar på resultat. Upplägget med att betala för varje ansökning passade oss perfekt eftersom efterfrågan på utvecklare är så hög idag. Slutligen blev även resultatet över förväntan."
 

RESULTAT
Antal ansökningar: 21
Antal intervjuer: 6
Anställningar: 2  


Kundo.jpg

"Snabb service, tydliga ansökningar, snyggt gränssnitt för besökarna."

Kundo hjälper företag med digital kundservice genom olika verktyg. Under hösten 2017 letade de efter en ny junior utvecklare för att förstärka IT-avdelningen.

Roller: Junior utvecklare
Antal annonser: 1
Kund: Kundo
Period: September 2017
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 30
Antal slutintervjuer:
4
Anställning: 1

Save_by_Solar.jpeg

"Ett enkelt och snyggt gränssnitt i framkant. Plus för mycket trevlig och bra support!"

Save by Solar tillhandahåller solceller till företag. De växer snabbt och vände sig till oss på Uptrail när de behövde rekrytera nya Account Managers.

Roller: Account Managers
Antal annonser: 2
Kund: Save by Solar
Period: November 2017
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 16
Antal slutintervjuer:
2
Anställning: 1

 


 

"De bästa kandidaterna vi har fått genom Uptrail har egentligen suttit "rätt nöjda" på andra bolag"

 

 
bg-about-us-6.jpg

EMIL WESTRIN - VAINU

Roller: Business Development, Marketing Manager. 

Hej Emil Westrin, Country Manager på Vainu. Berätta lite om vilka ni är och hur ni rekryterar. 

Vainu är ett snabbväxande SaaS-bolag som hjälper 800+ organisationer i Norden att prospektera och hitta sina nästa kunder. Vi har kontor i Helsingfors, Stockholm och Amsterdam, under Q4 kommer vi också öppna upp kontor i Oslo och New York. Sedan starten 2014 har vi vuxit från våra 3 grundare till nära 70 personer. Målsättningen är att bli 100 personer innan årskiftet.

Alla som jobbar på Vainu har universitetsexamen från de bästa skolorna vilket betyder att vi måste vara ett hungrigare alternativ till storbolagen som ofta dammsuger talanger. Uptrail är ett smidigt och snabbt sätt för kandidater att snabbt visa sitt intresse vilket gör att tröskeln blir väldigt låg för en topptalang att utrycka sitt intresse för Vainu. De bästa kandidaterna vi har fått genom Uptrail har egentligen suttit "rätt nöjda" på andra bolag men nyfikenheten har gjort att de har sökt till oss.

Vi har tillsatt 2 Business Development Managers genom Uptrail under 2016. 

 

wrappcase.jpg
PERPELLOCASE.png

Hittade sin CTO genom en annons och 18 ansökningar.

Perpello är en startup inom digital handel som stöttar sina kunder med allt från strategisk rådgivning till implementation och optimering av e-handelslösningar. Det har nu hittat en grym CTO. 

Roller: CTO
Antal annonser: 1
Kund: Perpello
Period: Oktober 2016
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 18
Antal slutintervjuer: 5
Anställning: 1

Rekryterade två Marketing & PR Managers på en jobbannons.

Wrapp hjälper sina kunder att, i sin tur, ge sina kunder en personlig shoppingupplevelse genom erbjudanden, belöningar och pengar tillbaka. De har nu fått förstärkning på marknadsavdelningen. 

Roller: Marketing & PR Manager
Antal annonser: 1
Kund: Wrapp
Period: November 2016
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 150
Antal slutintervjuer:
16
Anställning: 2

 
Tretton37.jpg

Anställde tre seniora utvecklare på bara två jobbannonser.

Tretton37 levererar skräddarsydda mjukvarulösningar och behöver bli fler. Vi hjälper dom att under hela hösten 2016 att öka sitt intag av bra kandidater för sina tekniska roller för att växa utvecklarteamen. 

Roller: .NET och Front End utvecklare
Antal annonser: 2
Målgrupp: Seniora utvecklare
Datum: September 2016
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 57
Antal intervjuer: 15

Antal anställningar: 3

 


 

"Vi fick så många kandidater att vi till slut kunde välja en digital designer som känns för bra för att vara sann!"

We Made You Look är en digital kommunikationsbyrå i Göteborg. Vi hjälpte dem att öka sin närvaro i just Göteborg genom ett sammansatt paket av målgruppstyrd annonsering på sociala medier och en annons på Uptrail för att hitta en digital designer med erfarenhet. 

Roll: Erfaren digital designer
Antal annonser: 1
Kund: We Made You Look
Målgrupp: 3+ års erfarenhet av design. 
Datum: September 2016
Ort: Göteborg

Antal ansökningar: 50
Antal slutintervjuer: 3
Anställning: 1

 

 

Rekryterade två Juniora tekniker på en jobbannons.

IP-label hjälper digitala företag med lösningar för att mäta och analysera kvalitén på användarupplevelsen. De letade efter fler medarbetare till teamet för webb och prestandaanalys. 

Roller: Junior tekniker inom webb och prestandaanalys
Antal annonser: 1
Kund: IP-label
Period: September 2016
Ort: Stockholm

Antal ansökningar: 17
Antal slutintervjuer: 3
Anställning: 2

hoy-logo.png

Rekryterade PHP-utvecklare i Göteborg. 

Nystartade Hoy Multimedia är en byrå med 20 medarbetare. Vi har under hösten 2016 hjälpt dom att effektivt nå ut till PHP-utvecklare i Göteborgsområdet.

Roller: PHP-utvecklare
Antal annonser: 1
Kund: Hoy
Period: September 2016
Ort: Göteborg

Antal ansökningar: 16
Antal slutintervjuer: 1
Anställning: 1


"Vi har ökat antalet ansökningar med 30%"

MATHIAS LINARFE - VD PÅ WISE IT

Att ständigt anpassa och uppdatera sitt cv och personliga brev tar tid. Lägg därtill att talangen många gånger ska registrera sig och fylla i ett formulär där alla de uppgifter hen redan har i cv:t ska in. Igen. Och allt detta innan talangen själv ens vet om hen verkligen vill ha jobbet (eftersom du bara agerat på en annons). Snacka om att bygga trösklar!

TA BORT CV SOM TRÖSKEL

En del av lösningen tror jag, och vi på Wise IT, stavas cv-lösa ansökningsprocesser. Istället för att kräva cv som en första tröskel behöver vi som rekryterar tänka igenom vad vi verkligen behöver och utifrån det ställa de allra viktigaste frågorna, inget mer. Den som är intresserad av en tjänst ska enkelt kunna svara från vilken typ av device som helst och söka jobbet sittande på tunnelbanan mellan Hötorget och Rådmansgatan.

Någon tycker att risken är att det blir för enkelt att söka jobb, vilket gör att det blir svårt att gallra. Visst är det en risk. Alla kommer inte rannsaka sig själva och svara ärligt på hur bra de är på t.ex. javascript. Men å andra sidan finns det också en möjlighet att någon som normalt inte tar sig tid att skicka in en ansökan tycker att det är värt att visa sitt intresse. Dessutom kan cv:t tas in senare i processen då både företaget och talangen vet att gemensamt intresse finns.

Vi på Wise IT har som första rekryteringsföretag helt övergått till CV-lösa ansökningar och vi har ökat antalet ansökningar med 30 %. Vi som är vana med search i externa databaser har helt plötsligt också fått en ännu större andel relevanta sökande i våra uppdrag. Vi har också fått mycket positiv återkoppling från kandidater för att vi vågat underlätta för dem.

Läs hela inlägget hos Wise IT

 

“Creuna annonserar inte i vanliga fall men Uptrails smarta och innovativa koncept är för bra för att motstå.”
— Niclas Giertz, HR-manager, Creuna