Så skriver du en jobbannons som ger dig fler kandidater 

Jobbannonsen är ditt fönster mot kandidaterna. Din möjlighet att visa upp ditt företag, er arbetskultur och locka rätt typ av kandidater till dina tjänster. Baserat på resultat från hundratals jobbannonser har vi har sammanställt fem steg som gör att din annons lockar fler och bättre kandidater.

Checklista-jobbannons-publicering.jpg

CHECKLISTA: Är din jobbannons redo att publiceras?

Ett av de vanligaste misstagen som görs i rekryteringsprocessen är att jobbannonsen publiceras för snabbt, ofta i stress över att du måste få igång rekryteringsprocessen. Men en dålig annons ger dig motsatta effekt. Säkerställ att annnonsen är redo att publiceras med denna checklista!

tacka-nej-kandidat-i-skarm.png

Tacka nej till en kandidat -
4 mallar till olika tillfällen

67% av kandidaterna hör aldrig något från arbetsgivaren när de sökt ett jobb. Vi vet hur stressigt det kan vara och hur lätt det är att kandidater faller mellan stolarna. Därför har vi tagit fran 4 olika mallar för när du ska tacka nej till en kandidat, klara att bara kopiera och klistra in i ett mail. 

blogg-knowledgebank.jpg

Fler tips finns i bloggen!

Du har väl inte missat att vi har en blogg där vi skriver både tips, spaningar och nyheter inom rekrytering och employer branding?

Spana in bloggen direkt!

Maximera-synlighet.jpg

Så sprider du din jobbannons i sociala medier

Visa din jobbannons på sociala medier för att öka synligheten för din jobbannons, och därigenom antalet ansökningar (Statistik visar att när din annons får över 1000 visningar så ökar antalet ansökningar exponentiellt). Här får du konkreta tips på hur du når dit, via sociala medier.


Få tipsen direkt i mailen!

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev så får du tipsen direkt i din e-post, en gång per månad. Fyll i din e-postadress nedan så säkerställer du att få nästa nummer!