Vanliga frågor om att lägga upp lediga jobb

 
 
 

+ Vad innebär CV-lös rekrytering?

Hos Uptrail innebär det att kandidaten kan söka jobb utan CV och personligt brev. De får istället svara på relevanta frågor om er roll, som ni själva bestämmer. Om man är osäker på vilka frågor man vill ställa så har vi mallar som gör det enkelt att ställa rätt frågor.

+ Vad händer med kandidaterna som söker jobbet, och var hamnar ansökningarna?

Ansökningarna kommer in i er Dashboard (customer.uptrail.com), och du får därefter se vad varje kandidat har svarat på frågorna, samt får ta del av kandidatens kontaktuppgifter och i vissa fall LinkedIn-profil. Du kan därefter dra kandidaten till olika “lanes” beroende på vad för status kandidaten har i er process - t.ex. "interview" eller "review". Du kan också välja att skicka ett nej tack-mail till kandidaten direkt via dashboarden. Kandidaternas information finns kvar i 90 dagar i systemet, därefter raderas den.

+ Vad är skillnaden mellan Uptrail och andra jobbsajter?

Kandidater vill söka jobb enkelt, och det möjliggörs via Uptrail. De flesta som har ett bra jobb har inte tid att uppdatera sitt CV och personliga brev varje gång de ska söka jobb. Uptrails enkla sätt att söka jobb där kandidaten bara behöver svara på relevanta frågor om rollen genererar fler och bättre ansökningar. Vi har dessutom unik målgruppsdata som vi använder i vår marknadsföring. Det gör att relevanta kandidater hittar jobben som ni lägger ut!

+ Vi behöver få in ansökningarna i vårt rekryteringssystem/ATS men vill prova Uptrail. Hur gör vi?

Just nu har vi integrationer med Teamtailor och Ponty och fler kommer snart. Om ni inte använder Teamtailor eller Ponty och vill få in era kandidater så kan ni såklart lägga in de mest relevanta kandidaterna manuellt.

adult-agent-approval-684385.jpg

+ Hur gör jag för att lägga upp ett ledigt jobb på Uptrail.com?

Ni lägger upp jobbannonsen smidigt och snabbt via vår Dashboard (customer.uptrail.com). Kontakta oss för att börja lägga upp lediga jobb.

+ Vi måste få in CV:n i vår rekryteringsprocess, hur gör vi?

Det är många av våra kunder som behöver få in ett CV någonstans i processen och använder sig av Uptrail som ett första steg för att få in kandidater. Om kandidaten har relevant erfarenhet och verkar intressant så kan ni såklart fråga om CV i steg 2 via mail eller telefon. Då ni redan fått svar på era urvalsfrågor så vet ni att kandidaten är relevant, och ni slipper lägga tid på att läsa massvis av CV:n som inte når upp till era krav.

+ Vi vill ha seniora kandidater, och det är väl mest juniora kandidater som söker jobb utan CV?

Det är ofta de seniora kandidaterna som inte har tid att uppdatera sitt CV. Majoriteten av de som söker jobb via Uptrail har några års erfarenhet, och är mellan 25-44 år.

 

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss!