"Vi slutade med externa headhunters eftersom Uptrail gav oss bättre resultat per investerad krona"

På mindre än sex veckor har VOI, det nystartade elscooterföretaget som vuxit i rekordfart sedan starten 2018, rekryterat två seniora backendutvecklare och en frontendutvecklare med hjälp av Uptrails nya upplägg Uptrail Success - pay per hireUptrail Success är ett pay per hire-upplägg där ni som kund endast betalar om en kandidat signas. Ställer man detta mot hur de traditionella rekryteringsföretagen jobbar finns det tydliga fördelar.

Daniel Dudek jobbar som Head of Talent Acquisition på VOI och har det senaste halvåret haft fullt upp med att hitta personer med specifika kunskaper inom IT. Under december och januari tog VOI hjälp av Uptrail för att hitta seniora utvecklare, här berättar Daniel om hur det gick och varför de valt att inte längre arbeta med externa rekryterare till förmån för Uptrail. 

 

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 11.12.29.png

Daniel Dudek (mitten) med två rekryteringar de genomfört via Uptrail. 

 
– Vi fastnade för just enkelheten och att det var så effektivt och smidigt. Vi behövde inte göra så mycket, ni tog ett helhetsansvar för allt från utformning av den digitala profilen och närvaro till en genomtänkt strategi och screeningprocess. I takt med att ansökningar trillade in presenterades kandidaterna för mig och jag fick en bra överblick över vad de svarat på frågorna och även tillgång till kandidatens LinkedIn där jag kunde fördjupa mig i profilen vilket var bra.

 

"Vi slutade med externa headhunters eftersom Uptrail gav oss bättre resultat per investerad krona"

Daniel Dudek, Head of Talent Acquisition på VOI

 

Det har varit ett enormt gensvar på de fyra roller som VOI haft ute via Uptrail. Utöver att de nått Uptrails breda nätverk inom IT och tech har de även exponerats i sociala medier. Där fick de stor genomslagskraft och drygt 8000 personer har engagerats varav 200 personer valt att ansöka till de olika rollerna. Daniel fortsätter att berätta varför detta upplägg passade VOI.  

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 11.15.26.png

– Med tanke på att det kom in så många ansökningar var det väldigt skönt, och sparade framförallt tid, att lämna över screeningen av kandidaterna till er på Uptrail. Nu är det tre som vi anställt och vi har en hel del bra kandidater som fortfarande är i process. För oss var det här upplägget betydligt mer effektivt än en traditionell rekryteringsprocess och betydligt enklare att ha att göra med då det är väldigt smidigt och transparent. Det är också en skillnad på de kandidater som kommer in, jämfört med om vi använt en headhunter. De kandidater som kommer in via Uptrail är redan väldigt intresserade av att jobba hos oss och har ett genuint intresse för rollen hos oss.   

 Som tidigare nämnt så växer VOI i rekordfart vilket betyder att de ständigt är på jakt efter nya talanger inom IT och tech. Vi frågade Daniel om han tyckte att de fått hjälp att hitta bra profiler inom detta område med hjälp av Uptrail Success

– Oh ja! Det här upplägget kompletterar de vanliga vägarna vi haft och vår egen annonsering väldigt väl. Vi slutade med externa headhunters eftersom Uptrail gav oss bättre resultat per investerad krona. Det jag gillade var att det var motiverade kandidater som hade sökt sig till oss via Uptrail, till skillnad från många andra processer där en stor del av jobbet består av att få kandidaten intresserad. Nu var det jobbet redan gjort då kandidaten redan ville jobba hos oss. 

"Ofta vid andra processer när man använder rekryteringsföretag så består en stor del av jobbet av att få kandidaten intresserad - nu var det jobbet redan gjort."

 
Men vilka företag passar Uptrail Success egentligen för? Enligt Daniel så är svaret enkelt. 

– Jag tror det passar alla möjliga företag, det kan vara att man idag använder externa rekryterare eller de som inte har tid eller hittar de personer de söker via egna kanaler och som vill ha en mer effektiv rekryteringsprocess. Istället för att lägga tid på externa rekryterare som kräver mycket uppmärksamhet så kan jag via Uptrail få en bra överblick över vilka som sökt samt hur många som jobben visats för. Det passar alla bolag som vill ha en transparent partner där man sparar tid och bara betalar för effekt!

Slutligen frågade vi varför VOI valt att använda Uptrail Success istället för andra processer och externa rekryterare de haft samarbeten med tidigare. 

– Utöver det som jag tidigare nämnt med enkelheten och att det är ett otroligt smidigt upplägg som genererar riktigt vassa kandidater så skulle jag säga att det är en kostnadsfråga. Det faktum att Uptrail Success är betydligt billigare än externa rekryterare men inte tummar på kvalitén gör att det för oss är en 'no brainer'. 

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

Tips, KundcaseHanna Bergh