Topp-10 lista: Här är företagen som är bäst på återkoppling

Många av de kandidater som sökt jobb via Uptrail sedan 2014 har önskat en förbättrad återkoppling från rekryterande företag. I rekryteringsprocesser blir det bara viktigare och viktigare för företag att ha bra återkoppling till kandidaterna, då detta bidrar till att sprida en professionell och positiv bild av företaget.

Sedan några år tillbaka har vi frågat samtliga kandidater som sökt jobb via oss hur nöjda de är med återkopplingen de fått när de sökt jobbet. Vi vill nu lyfta de grymma företag som ligger i topp - och som är ett exempel för hela branschen! 

TOPP 10 - BÄST PÅ ÅTERKOPPLING
 

  1. EVRY

  2. Gårdssällskapet

  3. We hunt for heads

  4. Caspeco AB

  5. Pronto Communication

  6. Folksam (via rekryteringsbolag)

  7. Redeye

  8. Sweco  (delvis via rekryteringsbolag)

  9. Santander Consumer Bank  (via rekryteringsbolag)

  10. Teamtailor

 

Varför är det så viktigt med återkoppling?
Många rekryterare jobbar men flera rekryteringsprocesser samtidigt och det blir då svårt att hinna med att återkoppla till alla kandidater i tid. Det är däremot viktigt att som rekryterare vara tydlig så att kandidaten får en komplett bild av hur processen ser ut och vad nästa steg är. Man måste tänka på att den arbetssökande har nätverk och en dålig erfarenhet sprider sig snabbare än en bra, det finns här en risk att en kandidats dåliga erfarenhet kan skada verksamhetens rykte och även påverka andra potentiella kandidater att söka jobb.

Snabbheten viktig
För kandidaten är det viktigt att få information så snabbt som möjligt - de har redan tagit av sin tid att söka jobbet - vilket är spännande nog! Tänk på att ni som företag förmedlar en bild av er genom att vara tydliga i rekryteringsprocessen och ta av er tid för att svara kandidaterna. Gör ni detta bra visar det på en ödmjukhet men det ökar även chansen att de går vidare med en positiv bild av er som företag! 


Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!