Så ökar du synligheten på sociala medier för din jobbannons

Det är ingen nyhet att sociala medier är en viktig del av spridningen för att maximera räckvidden och exponeringarna av din jobbannons. På Uptrail hjälper vi många företag och organisationer med kampanjer på sociala medier för att de ska nå ut till rätt målgrupp med sin jobbannons. Betald annonsering är en viktig del för att få in kvalitativa ansökningar, då du kan göra många segmenteringar som inte är möjliga annars. Men det finns en hel del som du kan göra själv med organisk trafik i sociala medier, i det här listar vi tips på hur!   

1. Se till att det går att söka i mobilen

Majoriteten av de som använder Facebook, Instagram eller t.ex. LinkedIn gör det från mobilen. I väntan på bussen, i kön eller på vägen hem. När du sprider din annons på sociala medier är det därför viktigt att din kandidat faktiskt kan söka tjänsten direkt när de klickat på din post. Annars är risken att du tappar dem längs vägen; En jobbannons med mobilanpassat ansökningsformat ger dig bästa möjligheten att konvertera kandidaten, när kandidaten måste ladda upp ett CV når hen en återvändsgränd och du tappar många intresserade kandidater.

2. Publicera annonsen i företagets sociala medier

De som följer er i sociala medier är era ambassadörer. Det vill säga, de gillar ert varumärke extra mycket och gillar att hjälpa er. De kommer med glädje att dela, gilla och kommentera ert inlägg vilket ger ditt jobb en stor spridning vidare i deras nätverk.

Bra sociala nätverk för poster om jobb:

  • Facebook

  • Twitter

  • LinkedIn

Tips! Skriv i inlägget att man gärna får tagga en vän som borde söka i en kommentar.


3. Be kollegorna att sprida posten

Dina kollegor är ditt hemliga vapen! Poster som snabbt får ett högt engagemang hamnar bättre i Facebooks algoritm och får därför fler exponeringar. När dina inlägg är publicerat i företagets sociala medier tar du länkarna till uppdateringarna och ber kollegor på företaget att gilla eller dela inlägget. Lättast är att dela länkarna till uppdateringarna via en chattgrupp eller mail. Vips så har inlägget många likes och Facebook eller LinkedIn börjar sprida det vidare till alla dina följare och ambassadörer!

 

Vill du ha fler tips?
Det här är ett utdrag ur vår guide "Så maximerar du jobbannonsens synlighet på sociala medier". Ladda ned guiden helt fritt.

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!