Så fick Connoisseur 97 ansökningar på en jobbannons!

Connoisseur International ger ut magasinet Connoisseur till de finansiellt mest framgångsrika individerna i Sverige. Utöver detta driver de medlemsklubben Connoisseur Club, gör årligen flertalet populära event samt tillhandahåller Red Carpet, ett nöjesmedlemskap som ger tillträde till olika events och gästlisteservice på de allra bästa nattklubbarna i Europa. Connoisseurs tre senaste jobbannonser hos Uptrail har genererat 156 ansökningar varav den senaste jobbannonsen de la upp gav hela 97 ansökningar. Vi blev såklart nyfikna på att veta mer om Connoisseur och hur de bär sig åt för att locka talanger. Här berättar Erik Leander som är en av ägarna till Connoisseur mer om hur de tänker kring rekrytering.

Det är ingen nyhet att det blir svårare och svårare att rekrytera och att hitta den eller de perfekta kandidaterna till jobbet. När man sätter sig ner för att skriva annonsen kan det ibland vara svårt att hitta inspiration och att kunna förmedla en intresseväckande bild av företaget. Det sistnämnda är viktigare än vad många tror. Forskning visar att för många kandidater är det minst lika viktigt att jobba på ett företag där arbetsklimatet har hög standard och där det finns en bra sammanhållning mellan kollegorna. Att ta dig tid att skriva en bra text som förmedlar en sann och engagerande bild av ditt företag är viktigt och något som allt fler företag börjar förstå.  

 

“Vi har fått många bra kandidater som sökt jobbet och kvalitén på de som ansökt har varit hög” 

Erik Leander, Delägare Connoisseur International

 

När vi granskade Connoisseurs alla jobbannonser på Uptrail märkte vi att de verkligen förstått grejen med detta. De har i alla de jobbannonser som de publicerat via Uptrail  förmedlat vad de som företag står för och varit tydliga med att berätta om företaget och vad de söker. Det vi märkte var också att de inte skrev alltför långa texter, då många idag ansöker via mobilen så blir det allt viktigare att välja sina ord rätt och endast ta med det mest väsentliga. Att formulera sig bra och inte vara för "långdragen" i jobbannonsen är ofta en bra idé och kan öka chansen att kandidaten söker jobbet hos just ditt företag.

 

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 14.13.10.png

  

Erik Leander menar att det är viktigt att ta hänsyn till tidpunkten när man lägger upp sin jobbannons, i deras fall har de under sen vår inte varit lika framgångsrika. Detta är självklart något som varje företag måste se över och anpassa efter just deras förutsättningar. Den senaste jobbannonsen som Connoisseur la upp via Uptrail fick 97 ansökningar, de valde denna gång att koppla på en Social Media Push, en social mediekampanj som skräddarsyddes efter deras behov. Kampanjen fick stor spridning och stod för nästan 38 procent av jobbannonsens totala visningar på uptrail.com. Vi frågade Erik Leander vad hans bästa tips är för att få in många ansökningar men med hög kvalitét. 

  1. De kunskaper man kan lära sig snabbt såsom exempelvis excel eller liknande brukar jag vanligtvis inte skriva med som ett krav i jobbannonsen då detta är något som går snabbt att lära sig och jag vill då inte riskera att tappa en kandidat som tickar många andra boxar


  2. Jag vill skriva jobbannonsen så att den attraherar ”producers”, i detta fall är det att det är ett utmanande jobb och vi vill locka kandidater som är redo för en utmaning.


  3. Undvik så långt möjligt att skriva om vad den sökande får, för att undvika sökande vars enda fokus ligger på vad de får i lön och vilka förmåner som erbjuds snarare än vilket arbete det rör sig om.

Det är viktigt att komma ihåg att det är inte antalet ansökningar som är viktigt utan själva kvalitén på de som ansöker. Det många glömmer är att hela tiden anpassa jobbannonsen utefter de ansökningar som kommer in. Har du fått många ansökningar där kandidaterna saknar vissa förkunskaper? Då är det dags att tydliggöra jobbannonsen!

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

Tips, KundcaseHanna Bergh