"Jag märker att arbetsmarknaden förändras och vi måste förändras med den"

SolidSport ligger över genomsnittet hos Uptrail när det kommer till antalet ansökningar och visningar av deras lediga jobb. På inte mer än fyra veckor fick de 111 ansökande till jobbet som projektledare, men de har även testat på att leta kandidater inom flera områden via Uptrail. I skrivande stund letar de efter en produktionsledare som fått drygt 30 ansökningar på mindre än fyra veckor. Här berättar Linda Sundblad, som är HR chef på SolidSport om hur kvalitén har varit på ansökningarna men även vad hon tror att deras rekryteringsframgång beror på. SolidSport har som vision och mål att alla idrotter på alla nivåer ska få möjlighet att synas.

Linda Sundblad jobbar som HR-chef där hon ansvarar för allt ifrån att sätta processer, till rekrytering och lönehantering. Hon berättar hur det kom sig att de började använda Uptrail för att hitta kandidater.

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 11.54.26.png

– Jag märker att arbetsmarknaden har förändrats och vi behöver förändras med den. Det finns fler jobbtillfällen än vad det finns kandidater. Inom vissa yrken, till exempel utvecklare och säljare, är kandidater till och med en bristvara. Så i dag är det betydligt svårare att hitta bra kandidater, och tröskeln för att söka jobb behöver bli lägre. Vi behöver kunna nå kandidaterna snabbt och enkelt, till exempel på tunnelbanan eller bussen, och vid sådana tillfällen har man sällan sitt uppdaterade CV till hands.

– Uptrails tjänst är väldigt bra när det kommer till just enkelheten. Det är ännu en stor anledning till att vi valde er. Vi vill bygga vårt varumärke och stärka vårt employer brand på en modern plattform och inte enbart synas på de traditionella jobbsidorna. 

Linda Sundblad jobbar som HR-chef på SolidSport.

Linda Sundblad jobbar som HR-chef på SolidSport.

"En av anledningarna till att vi valde Uptrail var att vi ville stärka vårt varumärke och employer brand"

Linda Sundblad, HR-chef SolidSport

 

SolidSport är ett av de företag som fått in allra flest ansökningar till en roll hos Uptrail. När de sökte en projektledare fick de in 111 ansökningar på bara några få veckor. De har även haft andra tjänster ute som även de fått runt 100 ansökande, vi blev såklart nyfikna på att höra med Linda vad hon tror det beror på. 

– Vad roligt! Jag visste inte att vi var en av de företag som fått allra flest ansökningar. Varför? Jag tror delvis att det beror på att vi börjat synas i nya kanaler och att folk fått upp ögonen för oss. Men det handlar nog också om att det finns ett gediget intresse att få jobba med sport på det sätt som vi gör. Att känna närheten till all tänkbar idrott från alla nivåer, och ta del av dramatiken och känslorna på en daglig basis. Jag tror verkligen att den upplevelsen är något som tilltalar våra kandidater.  

 

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 11.54.38.png

Vad bör man undvika att ha med i en jobbannons?

– Det beror på vilken typ av tjänst det handlar om. Generellt tror jag att man ska försöka hålla sig så kort som möjligt och inte ha med för mycket text. Ta med det mest väsentliga i tjänsten och tryck sedan på vilka ni är som bolag. Sen får man också ta hänsyn till vilken typ av kandidat man vill ha in och därefter anpassa annonsen lite.

 

Nära 40% av trafiken till er nuvarande jobbannons kom från den Social Media Push ni köpte till - varför valde ni att koppla på den? Motsvarade den era förväntningar?

– Jag tror att till vissa roller så behöver man koppla på en Social Media Push för att nå ut. Vi kände att denna roll inte var lika lätt att finna kandidater till. Till vissa roller behöver man nå ut via andra kanaler, som till exempel sociala medier, för att hitta relevanta kandidater. Det har kommit in bra ansökningar och många starka kandidater via Uptrail - och vi är inte helt klara ännu. Det finns fortfarande tid innan annonsen går ut, så vi avvaktar och ser. 

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!