Design Researcher? Vad jobbar du med, egentligen?

Sista veckan inför högskolevalet. Vi reder ut vad krångliga jobbtitlar egentligen innebär och vad man kan plugga för att komma dit.

Vi pratar med Lara GavinaHello Future om hennes jobb som Design Researcher

image

Vad är din titel?
Design Researcher

Vad gör du egentligen?
Jag organiserar och leder workshops. De kan vara internt (när vi jobbar tillsammans hos Hello Future) eller med kunder. Kundernas workshops är mest intressanta för mig på grund av att jag tycker om att jobba tillsammans i team. I mitt arbete får jag skapa nya idéer runt en tjänst eller en organisation, förstå hur ett företag kan bli mer innovativt, skapa digitala transformationer eller bara inspirera folk att vara mer kreativa i vad de gör.

En annan sak jag gör är användartester på tjänster eller prototyper. Jag sitter med användarna och observerar dem när de navigerar i en gränssnitt. Efter det analyserar jag resultatet och skriver några rekommendationer eller rapporter till kunder.

Vad har du för utbildning?
Jag har en kommunikationsexamen (5 år) från Bologna universitet (Italien), sen en Master (MA) i Digital Media Management från Hyper Island i Manchester

Jobba på Hello Future du med

Sök jobb utan CV