5 tecken som avslöjar om du anställt rätt kandidat

Att välja rätt kandidat till en anställning är svårt, och kan dessutom bli dyrt. Den första tiden med en nyanställd i teamet eller företaget kommer visa tecken som ger dig svaret om den du anställt är rätt - eller inte.

 1. Rätt personlighet – Ofta är personliga egenskaper viktigare än exakt kompetens. Det är lättare att öka kunskaperna än att coacha för att förändra attityd och personlighet. Håll ett extra öga på hur personen agerar i olika situationer och om det är den attityden som du vill ha i teamet och organisationen.
   

 2. Personen har alltid något i görningen - Vissa människor är aktiva och håller igång. Det visar på drivkraft och initiativtagande. De omarbetar, justerar och förbättrar.
   

 3. Vill byta till företaget och inte från ett företag – Du ska välja en kandidat som ska bli din nya kollega av rätt anledningar. Om den du anställer inte har rätt inställning till företaget kommer ni ha svårt att få ett långsiktigt samarbete.
   

 4. Kompletterar gruppdynamiken - Personen du anställt passar bra in i gruppen, både i sociala sammanhang men vågar även göra sin åsikt hörd under möten på ett konstruktivt och bra sätt.
   

 5. Delar företagets värderingar - Om personen delar företagets grundläggande värderingar är chansen stor att han/hon kommer att fungera i organisationen, rutinerna och hur ni gör saker på ett bra sätt.

Kan du checka av alla 5 på din senaste anställning? Grattis, då har du förmodligen valt rätt kandidat!

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

TipsHanna Bergh