8 lästips för att lyckas med Talent Acquisition

Talent Acquisition är det moderna sättet att attrahera kandidater, precis som att Spotify är det nya sättet att lyssna på musik, eller Netflix och Viaplay det nya sättet att titta på film. Men vad behöver du förändra i dina nuvarande processer och tankesätt för att lyckas med sin Talent Acquisition? Här är 8 läsvärda tips till dig som vill fördjupa dig inom ämnet och förstå hur Talent Acquisition kan bidra till din organisation.

(För dig som vill ha en uppfräschning vad Talent Acquisition är och hur det skiljer sig från rekrytering kan du läsa här)
 

ARTIKLAR (SNABBA TIPS - LÄSTA PÅ 5-10 MINUTER)

10 Quick Tips About Talent Acquisition

Om du är nybörjare inom Talent Acqusition eller vill spetsa till din kunskap i att hitta nya talanger så ger Advorto 10 handfasta tips som dessutom är enkla att börja göra direkt. 

12 Recruiting Tips from Talent Acquisition Leaders

SRHM ger dig tips och idéer från några av de mest framgångsrika organisationerna inom Talent Acquisition som gör att du kommer långt med lite pengar. Tipsen är indelade i varumärket, digitala förutsättningar och relationer.

#HR2017: Talent Acquisition Trends for 2017 — Tips to Attract Rock Stars

Vilka trender finns inom Talent Acquisition just nu? SPARK listar de 5 viktigaste trenderna för 2017 och hur de hjälper dig att nå framgång.

 

RAPPORT (VIKTIGA INSIKTER - GE 30 MINUTER)

Talent Acquisition Trends 2016: Candidates takes Command

Den här rapporten går igenom de viktigaste trenderna och hur du ska använda dem för att lyckas med Talent Acquisition i ett landskap där kandidaten är den som bestämmer. Rapporten är lite extra relevant för branscher där det är brist på kompetens utifrån efterfrågan, till exempel inom IT och webbutveckling.

BÖCKER (KONKRETA VERKTYG OCH METODER - PÅ NATTDUKSBORDET 1-5 VECKOR)

Happy Talent : rekrytering som marknadsföring

En bok om hur ett Nej tack kan säkra ditt företags framtida kompetensbehov och dessutom stärka ditt varumärke. Bara en av tre kandidater säger idag att de absolut skulle kunna tänka sig att söka sig tillbaka till en arbetsgivare de tidigare sökt jobb hos. Vad innebär det för företagets långsiktiga kompetenstillförsel och lönsamhet? Vilken skada har det på deras varumärke?Happy Talent visar hur själva rekryteringsprocessen, med ett nytt perspektiv, inte bara säkerställer företagens framtida konkurrenskraft utan också ger svar på många fler frågor.

The New Talent Acquisition Frontier

I denna bok får du verktyg utifrån att talang och kompetens är den primära tillgången som du behöver för att nå framgång i din organisation eller företag. Boken tar även upp vikten av mångfald utifrån flera olika perspektiv och hur du kan dra nytta av vår allt mer uppkopplade värld.

Recruitconsult! Leadership: The Corporate Talent Acquisition Leader's Field Book

I denna ärliga, realistiska och framåt-tänkande guide kommer du lära dig att relationerna är nyckeln till att lyckas, oavsett vad du har för budget, resurser eller vilken bransch du arbetar inom. Det finns alltid effektiva lösningar att strategier att använda och enligt författaren startar de alltid utifrån ett ledarskap inom Talent Acquisition, en process som du aktivt behöver arbeta med och vidareutveckla.


Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

TipsHanna Bergh