5 skäl för att låta jobbannnonsen synas i sommar

När sommaren och semestern närmar sig packar många ihop sitt arbete och stänger ned både jobbannonser, rekryteringsprocesser och Talent Acquisition tills de är tillbaka i augusti. Det du missar är alla de fördelarna som ges när färre aktörer annonserar och flera kandidater går i tankarna att söka nytt jobb. Vi har listat 5 anledningar till varför du tjänar på att låta dina jobbannonser synas i sommar.

1. Mindre konkurrens
Jobbannonseringen går ned med 28% under juli när de flesta chefer och rekryterare går på semester och kvarstående rekryteringar skjuts fram till hösten. Det gör att denna period är en fantastisk möjlighet att ta till vara på då ert varumärke och era lediga tjänster får extra mycket uppmärksamhet och utrymme att synas.

2. Talent Acquisition kräver bra tajming
Många stora val i livet utvärderas och tas under semestern. Under sommaren landar många kandidater i sin slutsats att det är dags att byta jobb och då vill du som arbetsgivare vara på en armlängds avstånd. 

3. Påbörja hösten med en stark pipeline
När semestern är över och arbetshösten drar igång vill du inte stå med en tom pipeline utan intressanta kandidater. Genom att samla in ansökningar under sommaren ger ni er själva ett bra läge att kunna kickstarta hösten.

4. Mobile first
På semestern lämnar vi datorn hemma och ägnar mer tid utomhus istället. Det gör att vi surfar och gör våra vanliga ärenden via mobiltelefonen istället. Se till att göra det möjligt för de som läser din jobbannons att ansöka direkt i mobilen, utan CV och personligt brev för att få så många ansökningar som möjligt.

5. Koppla på Employer Branding
Under sommaren och ledigheten går många in ett annat mindset när vi spenderar tid med familj och vänner istället för att tänka på jobbet och vardagen. Genom att ditt varumärke är med i en kontext där vi skapar positiva upplevelser och minnen för resten av året bygger du lojalitet hos dina kandidater. Detta är en möjlighet för ert arbetsgivarvarumärke att bygga en relation på ett nytt sätt.

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!

TipsHanna Bergh