Så sprider du din jobbannons på sociala medier

Visste du att hälften av Sveriges befolkning använder Facebook varje dag? För att jämföra med allas vårt favoritverktyg LinkedIn är det enbart 2% som är aktiva dagligen. Att din målgrupp finns på Facebook och sociala medier är det inget snack om. Faktum är att hela 70% av den globala arbetskraften är passiv, dvs de söker inte aktivt jobb. Däremot är 87% av dessa, passiva som aktiva, öppna för nya möjligheter. Kortfattat finns det en riktig guldgruva för den som har en vass strategi för sociala medier. 

5 steg för att öka spridningen på sociala medier

1. Anpassa innehåll efter plattform

Många tänker att, jag lägger en länk till min annons så löser sig allt. Ja en länk funkar bra, men ännu bättre om den kombineras med bilder från din arbetsplats eller kanske video. Generellt är sociala medier bild- och medie plattformar, de är inte lika anpassade för längre textformat. Testa att öppna din annons på en mobiltelefon och se hur lång din text upplevs. Korta ner är vårt tips!

2. Öka spridningen i ditt nätverk

Se till att ha en strategi för att alltid dela era jobb i era egna kanaler. Håll dig kort och lyft det mest intressanta med tjänsten i posten.

3. Skapa en bredare publik genom ambassadörer

Ta vara på dina kollegor som jobbar med liknande uppgifter. Förmodligen har de fler stjärnor i sitt nätverk. Ett mejl till alla internt med en uppmaning, länk och en färdig text att dela ger ofta stor spridning. Dina medarbetare är också alltid dina bästa ambassadörer.

4. Nå ut till specifika målgrupper

Bara Facebook har över 650 miljoner registrerade grupper. Grupper som ofta handlar om specifika ämnen perfekt när du behöver nå en specifik målgrupp. Här hittar du en lista på de grupper vi använder aktivt. Tänk dock på att följa reglerna för just den gruppen!

5. Möjliggör att ansöka direkt

Om du lyckas fånga intresse från en bra kandidat i bruset på sociala medier är det viktigt att hen direkt kan söka jobbet. Hur många gånger har vi inte sett något intressant som vi tänkt agera på senare och sen helt glömt bort det? De flesta surfar på mobilen så se till att de kan söka direkt med låg tröskel.

Vill du veta mer? Vi berättar gärna mer om hur vi gör detta i större skala och hur vi bygger upp vår databas för att kunna nå intressanta personer på sociala medier. Mejla sales@uptrail.com så pratar vi vidare. 

Läs mer om mobil jobbannonsering

Vill du höra mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!